26 Mei 2017

Ukraine Offers Joint Production of Guided Air-to-Air Missiles

26 Mei 2017


R-27 guided missiles at the Ukrobronoprom's booth. (photo : J.Sabak)

Indonesian marines begin using Ukrainian BTR-4M armored personnel carriers

The all-purpose maritime battalion of Indonesian marines have officially begun to use a test batch of BTR-4M armored personnel carriers produced at Ukraine's Kharkiv-based Morozov Machine Building Design Bureau. The contract was signed in February 2014 between the state-run SpetsTechnoExport Concern, which is part of Ukrainian state-run Ukroboronprom, and Indonesia's Defense Ministry.

Ukroboronprom's press service on Thursday cited SpetsTechnoExport CEO Pavlo Barbul as saying the first five BTR-4 vehicles have completed testing and have been transferred to Indonesia's military for use.

"The procedure for transferring Ukrainian BTRs to Indonesia's military has taken place. Since the start of May, Indonesia marines have been using them," Barbul said.

As earlier reported, the contract to produce and send a test batch of five BTR-4Ms was signed in February 2014. The contract provides the option for further supplies of 50 vehicles. The first batch was offloaded in Indonesia in 2016.

The success of the Indonesia contract comes within the framework of increased capacity of Ukraine's military industrial complex after supplying BTR-4s to Ukraine's armed forces.

Indonesia is one of Ukraine's best potential partners in the Asian Pacific region. Ukrainian tank and armored vehicles, as well as aviation equipment, have been provided to Indonesia on a bilateral basis, as well as repair and modernization services.

Kyiv and Jakarta have stepped up talks about increased military cooperation. Indonesia today is interested in the creation of a joint enterprise for the production of guided air-to-air missiles, Ukrainian radar systems and Ukrainian military cargo planes.

(Interfax)

22 komentar:

  1. No..no..no! Semoga tidak terjadi :D

    BalasHapus
  2. R 27 vympel bukannya milik rusia ??

    BalasHapus
    Balasan
    1. Artem di Kiev juga bikin. Sepertinya buat barang yang didesain Soviet, IP jadi milik semua pembuat. Contohnya Su-27S, paling tidak ada tiga pabrik yang punya. Sedangkan tail fin Su-27M & Su-30MK2 hanya milik KnAAPO dan itu desain setelah Soviet pecah.

      Correct if I'm wrong though.

      Hapus
    2. Missile dengan basic r27...ini linknya https://defence-ua.com/index.php/en/news/236-ukraine-to-develop-a-new-missile-derived-from-the-r-27-technology

      Hapus
    3. Ini lagi linknya https://jakartagreater.com/mengenal-rudal-medium-r-27r1-ukroboronprom-ukraina/

      Hapus
  3. Jadi suruh beli panser dulu biar dapet tot rudal. Rusia paling ribet kalo diminta tot.

    BalasHapus
    Balasan
    1. jadi yes or no nich om jon?
      guwe sich yes aje dl yak haha!

      Hapus
    2. Iya aja deh, btr4nya juga udah kepake. Lumayan kalo ukraina mau tot rudal. Rusia sama cina pelit banget kalo soal tot.

      Hapus
    3. Asal jangan di PHP in ajah yaa.. 😔

      Namanya juga politik dagang tak iye dik...😐

      Hapus
    4. Kita punya amunisi php juga kok. 50 btr4 tambahan xixixi

      Hapus
  4. Paling utama buat masa panjang kinerja di kementrian pertahanan harus di evaluasi menyeluruh . Supaya pembelian senjata sarat dengan krupsi jarah aset negara bisa di hentikan broo . Dana pertahanan tiap tahun meningkat terus hasilnya buruk tidak sesuai mereka omongkan .

    BalasHapus
  5. Peluang yg bagus,Kiev butuh dana-jakarta butuh teknology. Klop deh.
    Selamat memulai ibadah puasa untuk semua kawan2 yang beragama islam. Semoga semakin bijak dan takwah tiap harinya. GBU all!

    BalasHapus
  6. Panas,panas...hati ini panas Wkwkwk

    BalasHapus
  7. Semoga terwujud semua TOT dgn bnyak mitra luar negri,,dan ilmunya bisa kita buat di dlm negeri,,, ingat peluru, senjata2, panser,,roket pertahanan,, kapal perang,,panser Anoa,,awalnya bnyak yg mencibir tp sekarang dunia telah melihatnya,
    Bangsa yg baik tidak hanya pandai membeli tp juga harus berusaha bisa membuat,,,submarine plse come!

    BalasHapus
  8. Kalo kerjasama ini serius maka walaupun dengan syarat pembelian btr4m tni wajib menyatakan hasil evaluasi kinerja btr4m yg dirasa kurang memuaskan. Dan untuk penyempurnaan serta pengembangannya industri dalam negeri harus diikutsertakan agar terjadi transfer teknologi.
    Baru kerjasama produksi missile air to air ditindak lanjuti secara komprehensif.
    Gitu kali yack....😁

    BalasHapus
  9. What are the Ukrainian military cargo planes?
    An-70?

    BalasHapus
    Balasan
    1. they offers an interesting spec tech&reasonable price. but as we know, the quality always below our expectations,like chinese weapon we had.

      im not east/west or chinese/us pro but,what we need is good planes,good after sales services and most important safety planes.

      DOD should aware of this matters.
      no more try try lah, it wasted time and moneypenny.

      Hapus
  10. Not sure what to feel about this. On one hand their BTR-4M was crap and now I doubt their technology and quality control, on the other hand we need a new partner for missile tech because the program with China is stagnating.

    I just hope if Indonesia decides to take the offer, we don't get tricked and could only receive crappy missile tech in return for buying their crappy BTR-4Ms.

    BalasHapus
  11. Kalau harus menambah Btr 4 M...baru bisa joint production rudal...sih ok2 aja..asal Btr 4 M nya ikut joint production di Pindad..biar Quality controlny lebih bagus...

    BalasHapus
  12. Used the Ukraine for the tech only. Don't used them as manufacturing partner.

    BalasHapus
  13. Saya setuju sa. Selama tujuannya demi mempercepat kemandirian IDHAN kita. Namanya pelajar mandiri tentu yang diambil adalah hanya apa yang perlu bg kita. Berapa tahun lalu ukraina menawarkan 60% Tot bg peralatan radar militernya,jika terpilih oleh kita.
    Walaupun tentu hal ini membutuhkan pertimbangan yang matang,jangan sampai hanya sebuah 'akal-akalan' saja.

    BalasHapus