21 Maret 2017

Boustead Secures RM1.17 Billion Contract to Supply four Littoral Mission Ship

21 Maret 2017


Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS) secured a RM1.17 billion deal from Malaysia's Ministry of Defence for the supply of four Littoral Mission Ships (photo : DefenceBD)

Boustead secures RM1.17 billion contract from Ministry of Defence

KUALA LUMPUR: Boustead Holdings Bhd's unit, Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS), has bagged a RM1.17 billion contract from Malaysia's Ministry of Defence for the supply of four Littoral Mission Ships.

The contract, a collaboration between the governments of Malaysia and China, was awarded to BNS under direct negotiation, for collaboration with a partner shipyard in China.

It is to be implemented over four years, effective from the date of signing of the Letter of Acceptance by BNS, Boustead in a filing to Bursa Malaysia said today.

It said the Littoral Mission Ships will be designed by the partner shipyard and the first two vessels will be built and delivered in China in 2019 and 2020. The remaining two will be delivered in Malaysia in 2021.

The contract will have a positive effect on the earnings of the group for the financial year ending Dec 31, 2017, and will contribute positively to its future earnings. 

(NST)

38 komentar:

  1. Balasan
    1. cuma nak tanya jer....napa marah???berapa komisyen dapat kapal nie???

      Hapus
    2. Kita songlap dari indonesia...hasil pelancongan dari pulau Ligitan & Sipadan!

      Hapus
    3. Suwandu dr komen anda...dpat dilihat kebusukn hati anda..berubah lah jadi orang yg baik2..

      Hapus
    4. Suwandu dr komen anda...dpat dilihat kebusukn hati anda..berubah lah jadi orang yg baik2..

      Hapus
    5. Saya suka ayat bro saiful azmi diatas...

      Hapus
    6. sipadan dan ligitan milik sabah la pandai

      Hapus
    7. Saiful @ aq nak gelak nak tawa lihat awak komen tuh,cem manalah nak songlap pulau indonesia bile korang semua nak jaga negara awak tuh tak pandai,korang semua banyak cakap kah kah kah...look,beting ali pun tak mampu dijaga,ATMpun tak de kuase,takut sama nelayan cina kah kah kah...kalo nak jadi keyboard warrior sayapun bisa pakcik,koar2 di internet tapi fact in the field rumah sendiripun tak de kuase nak jaga...biasa sahaje pakcik tak bolehlah banyak bual....kah kah kah

      Hapus
  2. Balasan
    1. Gampang apa pakcik?...Kalo indonesia gampang bine senjata pakcik,kalo malay payah sangatlah nak bine senjata,bine uniform askarpun tak boleh mesti belilah dari indonesia...kah kah kah

      Hapus
    2. Songlap jaya....bila kita memburukkan orang lain..keburukan itu akan datang kepada kamu...bersangka baik la..jaga budi bahasa...InShaAllah orang lain akan hormat kamu..

      Hapus
    3. Darah satria@ iya lah pakcik

      Hapus
    4. Songlap jaya lantak ko la....org xde pendidikkan mcmni la..errrmm

      Hapus
    5. Songlap jaya lantak ko la....org xde pendidikkan mcmni la..errrmm

      Hapus
  3. Balasan
    1. ..lepas ni malaysia songlap banyak lagi pulau Indonesia!

      Hapus
    2. Usah dilayan si daru itu. Dia sedang sakit. Sakit hati. Kesian. Mohon Allah beri banyak petunjuk. Hari hari hidupnya menyakiti hati orang. Kesian sungguh. Teruskanlad saudara daru, moga moga kamu merasa lebih bahagia. Rakan lain dari indo atau malay, usah layan si daru ini.kesian kamu daru, berobatlah

      Hapus
    3. Usah dilayan si daru itu. Dia sedang sakit. Sakit hati. Kesian. Mohon Allah beri banyak petunjuk. Hari hari hidupnya menyakiti hati orang. Kesian sungguh. Teruskanlad saudara daru, moga moga kamu merasa lebih bahagia. Rakan lain dari indo atau malay, usah layan si daru ini.kesian kamu daru, berobatlah

      Hapus
  4. Kepada rakan dari Malaysia. Elakkan melayan mamat sewel tu takut penyakit busuk dia berjangkit pada kita.

    Anjing menyalak bukit takkan runtuh. Kalau dia makan taik tak payah kita ikut. Apa yg dibuatnya x betul jadi kita relak je.

    BalasHapus
  5. macam mana ada bukit runtuh????bukit tu dah habis la sikit demi sikit....si anjing tu menyalak bernyanyi jer...''songlap songlap...songlap''.......macam tu lah

    BalasHapus
    Balasan
    1. Terima kasih kerana mensahihkan.

      Hapus
    2. Apa nk jadi dgn ko suwandaru..mcm ank2 sja...

      Hapus
    3. Apa nk jadi dgn ko suwandaru..mcm ank2 sja...

      Hapus
  6. Sebaiknya malay berpikir dulu bila nak masukkan LMS made in cina nih dalam inventory,saya bukannya iri dan dengki...bukankah malay ada masalah dgn cina di LCS,Cem mana nak hadapi cina bile malay sendiripun pake LMS made in cina,teruk sangatlah bila nantinya malay nak hadapi cina di LC S pake kapal ini kerana cina tahu specification dan kelemahan LMS binaannya ini...sebaiknya malay beli LMS made in europe seperti german or belanda,memang mahal sikit tapi ianya lebih berquality dari LMS made in cina...example saya kasi contoh LMS made in Damen Belanda sudah banyak negara yg beli dan ianya sudah battle proven berbanding LMS made cina,lagian juga bile malay pake LMS Damen Belanda maka kerahsiaan kapal ini tentu cina tak akan tahu spec dan kelemahannya...bile nak hadapi cina di LCS mestilah kita pake strategi yg pandai

    BalasHapus
  7. biarlah kapal apa saja yg mau dipakai TLDM ..kenapa harus jiran tetangga perlu masuk campur , jgn risau Msia belum bankrupt ... jika Najib yg berdarah Indon ditumbangkan Insya Allah Msia akan kembali membangun... Indon juga pernah melalui zaman ekonomi yg suram dibawah presiden Suharto...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Unknown@ apa awak kate indon2 tuh,saya dah komen sopan,tapi awak sudah marah2,ada kah saya komen malay tuh bangkrup,baca komen saya,saya cuma kasi saran...dasar goblok loe,idiot

      Hapus
    2. Apabila jokowi berdarah malay dan hasil kerjanya burok,apa mesti saya salahkan malay,dasar idiot awak tuh,patutlah apa kata banyak orang indonesia kate orang malay itu bodoh2 dan sering ngetrol dan nyampah,belum apa2 dibaca komen sudah menghina dan marah2

      Hapus
    3. "indon" itu bukan maksud penghinaan , rata2 orang2 disini tidak merasa ayat itu bertujuan menghina, malah rakan2 saya dari indonesia juga memanggil rakan senegaranya indon , kenapa ya ramai rakyat indonesia merasa "indon" itu satu penghinaan , apa dalilnya kerna ramai disini yg tak mengerti... dan memang Najib itu berdarah indon , dia sendiri mengaku malah perangai dan cara pemerintahan juga mirip suharto, boros n mengelapkan uang rakyat....

      Hapus
    4. Jadi kl najib ada darah indonesia kau salahkan indonesia,otak awak teruk sangatlah,bile awak tak suka najib,awak turunkan dia,kalo tak berani itu sudah resiko awak bersama rakyat2 malon tuh

      Hapus
    5. Dgn izin saya mencelah. Overthrowing our current prime minister wont solve anything. Just take a a look at the opposition proposed defense budget. 900 mil. Rm bukannya usd. Ianya tidak mencukupi bg membayar emolumen anggota tentera apatah lg kos2 lain seperti maintance dan perolehan baru.This "indon" vs "malon" bullcrap got to stop la. Aku dah hadap topik tu dari tahun 2007 dah. Apa masalahnya najib berasal dari indonesia?? Im part javanese part bugis. Xda masalah pun. Nak kata songlap duit tu keturunan dah ramai dah wakil partai oposisi yg kene tgkap bab rasuah. Tp org bwh2. X masuk media je beb. Enough on malaysian politics. Memang x berkesudahan. Politik kat negara apa pun sama. Malaysia, indonesia, hatta nepal sekalipun. Power corrupts people. Btw try tgk akhbar 2 hari ni. Kerajaan Malaysia bercadang bg meningkatkan perbelanjaan pertahanan. Harap2 ekonomi kita beransur pulih. Anda please najib. Grow some balls ok.

      Hapus
    6. Dgn izin saya mencelah. Overthrowing our current prime minister wont solve anything. Just take a a look at the opposition proposed defense budget. 900 mil. Rm bukannya usd. Ianya tidak mencukupi bg membayar emolumen anggota tentera apatah lg kos2 lain seperti maintance dan perolehan baru.This "indon" vs "malon" bullcrap got to stop la. Aku dah hadap topik tu dari tahun 2007 dah. Apa masalahnya najib berasal dari indonesia?? Im part javanese part bugis. Xda masalah pun. Nak kata songlap duit tu keturunan dah ramai dah wakil partai oposisi yg kene tgkap bab rasuah. Tp org bwh2. X masuk media je beb. Enough on malaysian politics. Memang x berkesudahan. Politik kat negara apa pun sama. Malaysia, indonesia, hatta nepal sekalipun. Power corrupts people. Btw try tgk akhbar 2 hari ni. Kerajaan Malaysia bercadang bg meningkatkan perbelanjaan pertahanan. Harap2 ekonomi kita beransur pulih. Anda please najib. Grow some balls ok.

      Hapus
  8. permisi, ini kapal LMS dimensi ada yang tau gak? yg tau dpt hadiah loh haha!

    BalasHapus
  9. kapal nie panjang awal 200 meter...kena songlap jadi 10 meter jer.....tak de enjin.....baling2 pon kena curik kat pelabuhan kih kih

    BalasHapus
    Balasan
    1. ha..haa.haaa ....kalau baca Koment Suwandaru susah menahan tawa ....

      Hapus